Wilbert Nederpelt - Veneco

Wie is Wilbert Nederpelt? 
Ik ben geboren in 1968 als zoon van een tuinder te Honselersdijk, inmiddels 53 jaar oud en al ruim 30 jaar samen met mijn vrouw: Anita. Wij hebben drie kinderen, Jasper (23 jaar) die werkt als fietsenmaker en Niels en Iris (tweeling van 21 jaar) studeren nog. Naast trotse man en vader ben ik ook de trotse directeur van Venéco: de organisatie die ik in 1995 samen met Edwin Veenman heb opgebouwd vanaf een zolderkamertje. Echt een jongensdroom ! 

Hoe gaat het nou met jou?
Nu, ruim 25 jaar later, zitten we in een prachtig pand in Wateringen. En heb ik ruim 140 ICT-specialisten om me heen, hele mooie organisaties waar we voor mogen werken en sterke partnerships opgebouwd. Samen zetten we ons elke dag in om organisaties van toekomstbestendige ICT-oplossingen te voorzien, gebruiksvriendelijk én veilig. Natuurlijk zonder mijn persoonlijke streven uit het oog te verliezen, ik vind namelijk dat ICT ook leuk moet zijn!

Heeft jullie bedrijf veel last gehad van de coronacrisis of heeft het jullie juist meer/ander werk opgeleverd?
De afgelopen jaren zijn de technologische ontwikkelingen al heel snel gegaan, maar mede door de komst van covid’19 is dit in een stroomversnelling geraakt. Dit is bij veel van onze klanten een, soms noodzakelijke, aanjager geweest voor een transformatie. Een digitale transformatie. Zo zien ook wij dat thuiswerken en online samenwerken een vast onderdeel is geworden van het werkzame leven, lopen privé en zakelijk nog meer door elkaar en liggen overal (cyber)veiligheidsrisico’s op de loer. Het zit in onze aard dat wij hier zo goed en compleet mogelijk bij willen ondersteunen.

Wat zijn voor jullie de afgelopen 12 maanden de belangrijkste gebeurtenissen geweest?
Dit betekent ook dat wij als organisatie moeten blijven transformeren, om onze klanten bij te houden en te kunnen blijven voorzien van de juiste oplossingen. Daarnaast is de vraag binnen onze markt duidelijk: organisaties willen één partner voor hun telecom en IT. Daarom fuseerde wij eind 2020 met telecompartner DB+. En voor de extra kennis rondom databeveiliging en compliance hebben we de specialisten van IO4U opgenomen in onze organisatie. Hierdoor bieden we onze klanten één ecosysteem met telecom, IT en security.